Cum să fii tu însăți //

 

Știți la ce mă gândeam.. a fi tu însăți este cel mai mare act de curaj pe care ți-l poți însuși în societatea prezentă. Este, în același timp, nespus de dificil să accepți sau să descoperi cine ești, ca mai apoi să poți fi cu adevărat fericit în legătură cu asta. 

Nu vreau să dezbat subiecte filosofice sau psihologice, ci vreau să împărtășesc cu voi un gând pe care l-am avut de mai mult timp, un gând constant cu care m-am luptat de-a lungul timpului și, din ce în ce mai des, pot observa persoane din jurul meu care trec prin aceleași momente. 

Pentru a fi tu însăți nu există nicio rețetă standard; totul vine de la sine, în urma unor decizii pe care le luăm fiecare în parte. Spre exemplu, când am renunțat la a mă mai împotrivi gândului că poate nu e în regulă să nu am aceleași interese cu fetele din jurul meu și nu am dat vina pe societate, pe oamenii din jurul meu care ridică întreg genul feminin la anumite standarde și cerințe, am obținut acea încredere de sine și ochi noi pentru a privi dintr-o altă perspectivă interesele, hobby-urile și activitățile mele. 

Ceea ce vreau să scot în evidență este că nu va mai exista nimeni care să-ți traseze limitele, să te împingă către un anumit cerc de influențe sau să-ți dicteze modul de a trăi, din momentul în care accepți faptul că ești o persoană unică, ale cărei interese sunt mult mai prețioase decât orice alt trend care se va stinge mai ușor decât a apărut. Dacă reușești să îmbrățișezi tot ceea ce reprezinți, dacă îți vei da frâu liber sentimentelor și nu te vei mai încătușa în zâmbete controlate, cuvinte prescrise și fotografii mincinoase, vei realiza și tu cât de multe momente minunate ai pierdut, încercând să regizezi cine ești. 

Și mă gândeam cu tristețe cum o persoană atât de extraordinară precum ești tu, să-și ascundă unicitatea și naturalețea în spatele unor măști create de influenceri pe care îi privim cu prea multă admirație.

 

Embrace your self (2)

Provocarea ta în viața aceasta nu e să-ți pierzi ani studiind ceea ce se cere și apoi devenind acel cineva, ci mai degrabă alocând timp construirii stimei și încrederii de sine, fiind în orice moment pregătit să arăți lumii contribuția ta unică în societate, să arăți celor din jur emoții, sentimente reale, să răspândești bucuria de a fi autentic, trăind nu pe seama aprobării celor din jur, ci în funcție de veridicitatea propriului suflet.

Împarte celor din jur lumina din sufletul tău, fiindcă exemplul propriu este singurul mod de a transmite, cu adevărat, orice. 

“Fii tu însuți; oricine altcineva este luat.” – Oscar Wilde

“Be yourself; everyone else is already taken.” – Oscar Wilde

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s