Simplu

Despre mine..

Îmi plac momentele mici, dar cu semnificație. Îmi plac conversațiile care se nasc din nimic, dar care se finalizează cu o puternică încărcătură emoțională.

Pe zi ce trece, observ cum mi-am pierdut acea latură umană, sensibilă și fragilă. Observând lucrul acesta, am început să schimb multe aspecte din viața mea.

Îmi era dor să privesc umbrele aurii din camera mea, la amiază și îmi era dor să petrec câteva momente, chiar și stând pur și simplu, în preajma familiei și a prietenilor.

Și sunt atât de multe momente mici, delicate și de scurtă durată ce dispăruseră cu totul din viața mea de zi cu zi. Spre exemplu, în timpul nopților albe, fără somn și liniște, obișnuiam să deschid fereastra, să iau o pătură pe mine și să mă așez pe pervaz, uitându-mă spre cer, ascultând liniștea serii. În comparație cu prezentul, când încep să iau o poziție pasivă în ceea ce privește șirul gândurilor mele și construiesc întrebări fără sens, ridic probleme inutile și las toate aceste ziduri să se creeze, încetul cu încetul, despărțindu-mă de realitate și uneori, chiar de mine însumi.

Nu spun că am lăsat în urmă de tot aceste obiceiuri nocive din punct de vedere psihic, dar am realizat că nu ele se învârteau în jurul meu, ci eu în jurul lor.

Și în loc de a-mi continua dansul în prezența lor, am realizat că pierdusem din vedere toate acele lucruri care mă țineau departe de amețeala în care acum mă scald fără oprire.

Dar la finalul zilei, la sfârșitul alergării anoste, momentele victorioase se regăsesc subit în clipele retrase din tumultul de pași, voci și mișcări dinamice. În ideile la întâmplare, zâmbetele furate, surâsurile din nopțile târzii, lacrimile ascunse în palmele uitate în gerul iernii, cuvintele rostite și așteptate în valuri de emoții..

Momentele care contează nu sunt, de cele mai multe ori, cele care ies în evidență.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s