Perspectiva personala, versete (1)

Perspectiva mea cu privire la doua dintre versetele mele preferate.

Psalmul 34: 13, 14

“Fereste-ti limba de rau si buzele de cuvinte inselatoare! Departeaza-te de rau si fa binele; cauta pacea si alearga dupa ea!”

Nu ne-a ajuns inca tot raul pe care il cream cu buzele noastre? Stim cat poate dobori un cuvant, dar te-ai gandit vreodata cat ar ridica un cuvant potrivit spus la nevoie?

Cred ca cele doua versete descriu perfect principiile unui crestin autentic, respectiv de a fi o marturie in vorbire si in purtare; de a alege sa Il marturisesti pe Domnul prin detalii ce privesc cum si ce vorbesti, dar si modul prin care te comporti si prin alegerea ta de a face binele.

Din punctul meu de vedere, ultima parte al celui de-al doilea verset (“cauta pacea si alearga dupa ea”) este o consecinta a alegerilor pe care le facem cu privire la cele doua aspecte de mai sus.

Prin cautarea pacii dovedesti o departare fata de problemele pe care ti le-ar aduce un cuvant nepotrivit, o marturie falsa, cat si o fapta rea, lipsita de bunatate si compasiune, o fapta ce nu ar aduce lauda la adresa Mantuitorului tau.

Prin urmare, principiile privind vorbirea si purtarea in viata unui copil de Dumnezeu sunt marturia unui suflet curat si multumitor.

 


 

Proverbe 16: 1, 3, 4, 6

“1. Planurile pe care le face inima atarna de om, dar raspunsul pe care-l da gura vine de la Domnul.

3. Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului si iti vor izbuti planurile.

4. Domnul a facut toate pentru o tinta […]

6. Prin dragoste si credinciosie, omul ispaseste nelegiuirea si prin frica de Domnul se abate de la rau.”

A realiza ca prin rugaciune iti poti incredinta planurile in mainile Creatorului Universului este una dintre cele mai mari binecuvantari de care avem parte. Cu toate acestea, planul nostru trebuie sa fie dupa voia Sa, pentru a reusi sa fie pus in practica.

Domnul ne iubeste nespus de mult si isi doreste ca si copiii Sai sa aiba parte de tot ce e mai bun si sfant in timpul calatoriei lor pe acest pamant. De aceea, daca punem inaintea Lui dorintele noastre, El va fi credincios si ne va ajuta sa le ducem la bun sfarsit numai daca ceea ce dorim va fi benefic atat pentru noi, cat si pentru relatia pe care o avem cu El.

Asadar, fiind o persoana dupa placul lui Dumnezeu, vom cunoaste ceea ce El isi doreste cu privire la noi si ne vom modela dupa Cuvantul Sau, intrucat vom fi atenti si constienti la planurile pe care le facem, pentru ca ele sa-I aduca lauda si sa ne apropie cat mai mult de El.

 

 

 

Fii binecuvantat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s